Esőben is működik a napelemes grillsütő

A grillsütő könnyen hordozható, napenergiával működik, és még akár éjszaka is képes elkészíteni az ételt.

Új napelemes grillsütőt mutatott be az amerikai Patrick Sherwin. A GoSun névre hallgató eszközt a Kickstarter közösségi-finanszírozó oldalon hirdették meg, hogy egy olyan grillsütőt készítsenek el, mely teljes egészében napenergiával működik, könnyen hordozható, és bármilyen körülmények között képes sütni.

A legtöbb napenergiával működő sütővel ellentétben a GoSun Grill egy beépített akkumulátorral érkezik (legalábbis a drágább kiadásokban), melyet két órányi folyamatos napfény tölt fel, innentől a készítők akár több órás üzemidőt ígérnek, akkor is ha idő közben beesteledik, vagy elkezd esni az eső.

A készítők azzal érvelnek a GoSun használata mellett, hogy könnyebb, gyorsabb és egészségesebb használni, mint a hagyományos grillsütőkkel, emellett ráadásul külső borítása sütés közben is hideg marad, így nem égetjük meg vele a kezünket.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).