Esős idő lesz a hétvégén

Az ilyenkor megszokottnál melegebb, de többnyire erősen felhős, esős időre számíthatunk a hétvégén. Jövő héten visszajön a hideg.

Szombaton általában erősen felhős lesz az ég, néhány órás napsütés főleg délkeleten lehet. Többfelé várható eső, zápor. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 4, 9 fok között alakul, legmagasabb értéke 11, 18 fok között valószínű. Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak kevés helyen szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Többfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 4, 9, kora délután 9, 15 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb idő. Eleinte a magasban még igen enyhe levegő érkezik fölénk, emiatt az erre különösen érzékeny szervezetűeknél a melegfrontokkal együttjáró tünetek jelentkezhetnek. Náluk fejfájást, levertséget, fáradékonyságot, szédülést okozhatnak a légköri változások. Alvási zavarok is előfordulhatnak. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.

Ajánlott tartalom

Ingyenes divatbemutatót tartanak a fenntarthatóság jegyében

A fenntartható öltözködés jegyében Rezes Judit színésznő, Tihanyi Ildi jelmeztervező és a Delta Produkció divatbemutatóra és egész napos rendezvénysorozatra várja az érdeklődőket május 4-én a Merlin Színházban.