Észak-Amerikának erősebb i-MiEV modellt gyárt a Mitsubishi

A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a Mizushima üzemben megkezdte új generációs elektromos hajtású járműve (EV), az i-MiEV modell észak-amerikai változatának gyártását.

Az autó észak-amerikai változata először Hawaii államban, valamint Kaliforniában, Washingtonban és Oregonban lesz kapható november végétől írja az autopro.hu. A tervek szerint a 2012-es pénzügyi év végéig az MMC az USA további részeiben és Kanadában is forgalmazni kezdi majd a járművet. Az i-MiEV észak-amerikai változatában a helyi előírásoknak megfelelően olyan biztonsági berendezések működnek, mint például az utas testhelyzetét is érzékelő légzsákrendszer, vagy a keréknyomást figyelő rendszer (TPMS). Az amerikai vásárlók igényeinek megfelelően ez a modell nagyobb forgatónyomatékot biztosít, mint az i-MiEV többi változata. Mindezeken túl az i-MiEV észak-amerikai, kissé nagyobb méretű kivitelén új első és hátsó lökhárítók nyújtanak fokozott biztonságot.

 
Az MMC 2009 júliusában kezdte meg az i-MiEV forgalmazását Japánban, megoldást kínálva számos mai problémára, például a környezetszennyezésre, a globális felmelegedésre vagy az új energiaforrások keresésére. Az MMC először 2010-ben, az európai piacokra kezdte exportálni az i-MiEV modellt. Ez év szeptemberének végéig az MMC teljes EV-gyártásának volumene közelítőleg elérte a 16 ezer darabot. Az USA és Kanada bevonásával az MMC tovább erősíti jelenlétét az EV-k globális piacán.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.