Etanolban idén Brazília a király

A brazil cukor és alkohol szektor eddigi eredményei alapján rekordmennyiségű cukornádat fog előállítani 2009-ben. – derült ki a Conab múlthéten készült, második nemzetközi növényipari felméréséből.

Az eredmények azt mutatják, hogy az össztermés várhatóan eléri a 629,02 millió tonnát, mely 10%-kal több, mint 2008-ban volt.
A növekedés az esőzéseknek, valamint a kibővített és beültetett területnek köszönhető, amely 2009-ben elérte a 7,74 millió hektárt.

Míg a jelenlegi termelékenységi index szerint, a cukortermelés mintegy 81 tonna / hektár, a termelés még nagyobb volumenű lesz, ami körülbelül 45%-at jelent, ez pedig megközelíthetően közel 2%-kal több, mint az előző évben.

A maradék növényi terület 55%-át, mely 348,56 millió tonna, az etanol-termelésre áldozzák, amely 9,13 billion liter bioüzemanyagot produkál. Összességében 27,80 milliárd gallon etanol előállítása garantált, mely 4,22%-kal több mint a tavaly termelt 26,68 milliárd gallon.

„A legtöbb brazil malom etanolt és a cukrot is képes előállítani, amely rugalmasságot ad az iparnak, ezt rendkívül pozitívnak értékelem. Eldönthető, hogy az egyiket, vagy a másikat akarják gyártani.” – mondta Airton Camargo, a Conab’s Agribusiness Information főfelügyelője.
A főfelügyelő azt is mondta, a kedvező ár a nemzetközi piacon rávezetett iparágakat, hogy előnyben részesítsék az élelmiszer-termelést.

A felmérést, amely 2009. augusztus 2-15 között zajlott, a Conab 50 technikus munkája alapján készítette, 389 brazil malom vizsgálata alapján.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.