Etanolhívő terminátor és klímaszkeptikus elnökjelölt

A 69 éves Schwarzenegger etanolt és hidrogént tankol óriási terepjáróiba.

A filmsztárból kormányzóvá lett, majd újra színésszé visszavedlett terminátor-gubernátor nem válik meg hatalmas Hummerjétől. Sarkozy pedig az elnökségre gyúr, és klímát ignorál. Arnold Schwarzenegger terebélyes ember, és szeret terebélyes autókon furikázni. Több Hummerrel is rendelkezik, s a hírek szerint több gigaterepjáróját is átalakíttatta már környezetbarát járművé. „Még mindig kocsikázom a Hummerjeimmel, de most már hidrogénnel és bioüzemanyaggal működnek. Üzennünk kell, hogy fenntarthatjuk a korábbi életmódunkat, csak éppen tisztább technológiákkal” – mondta az RTV6-nak.

A korábbi Mr. Universe azt is elárulta, hogy a természethez fűződő kapcsolata még hazájában, Ausztriában alakult ki. „Családi házban nőttem fel, és tudtuk, hogy mi a fenntarthatóság, jóval azelőtt, hogy az divatossá vált volna. Csak mi szükségszerűségnek hívtuk. Nem voltak videojátékaink, nem volt televíziónk, iPhonunk. Csak a hegyek, a kastélyok, a várromok és a gyönyörű folyók. Amikor Kalifornia kormányzója lettem, akkor is megőrződött bennem a természet szeretete.”

A Huffington Postnak ezt mesélte Schwarzenegger: „Amikor kisfiú voltam Ausztriában, csak arra tudtam gondolni, hogy Amerikába költözök, a világ legnagyobb testépítőjévé válok, dollármilliókat keresek, és akcióhős leszek. Az álmom valóra vált. Fiatalon a zöld energia nem volt benne a szókészletemben. Ki gondolta volna hát, hogy a legnagyobb teljesítményem a való világban az lesz, hogy a zöld energiákért küzdök?” Schwarzenegger ugyanis Kalifornia kormányzójaként klímavédelmi törvénycsomagot alkotott.
Sarkozy szerint nem mi okozzuk a klímaváltozást

Az egykori francia államfő, Nicolas Sarkozy, aki egyre nyíltabb jeleit adja annak, hogy visszatérésre játszik a politikai színtéren, a minap azt mondta egy késő esti tévéműsorban, hogy a globális túlnépesedés nagyobb probléma, mint a globális felmelegedés. Utóbbi ugyan „nagyon komoly kihívás”, ő mégsem a klímapolitikát tartja kulcsfontosságúnak az élhető jövő megalapozásában, hanem a népszaporulat problémájának kezelését. „A környezetrombolás elsődleges oka az emberek létszáma.”

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.