Az Európai országok közül Németország lett a legvonzóbb hely a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházások szempontjából - derült ki az Ernst and Young LLP szaktanácsadó cég vizsgálatából.

Európában Németország vonzza a legtöbb beruházást a megújuló energiák fejlesztésére

Az Európai országok közül Németország lett a legvonzóbb hely a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházások szempontjából – derült ki az Ernst and Young LLP szaktanácsadó cég vizsgálatából.

A megújuló energiák népszerűségét mutató harmadik negyedéves index szerint (Renewable Resources Attractiveness Index) Németország Európában listavezető lett, világviszonylatban pedig a korábbi negyedévben elfoglalt ötödik helyről a második helyre lépett elő, az Egyesült Államok mögé, annak köszönhetően, hogy a német kormány ambiciózusabb terveket fogalmazott meg a megújuló energiaforrások fejlesztésére.

A német környezetvédelmi miniszter közölte, hogy 2030-ra a teljes németországi áramtermelés 45 százaléka megújuló energiaforrásokból származik majd. A befektetők szemében a németországi elköteleződést megerősítő további jelnek számított a megújuló energiaforrásokról szóló törvény módosítása, miáltal a tengeri szélenergia-termelés a korábbinál nagyobb támogatásra számíthat – mutatott rá Jonathan Johns, aki a szaktanácsadó cég megújuló energiákkal foglalkozó részlegét vezeti.

Nagy-Britannia a korábbi negyedévben Európában tartott vezető helyét elveszítette, világviszonylatban pedig az Indiával és Spanyolországgal közösen elfoglalt második helyről az ötödik helyre szorult vissza. A szaktanácsadó cég szerint ez a tervezés terén mutatkozó akadályokkal, valamint áramhálózati csatlakoztatási gondokkal magyarázható, nem pedig a fejlesztési lehetőségek hiányával, hiszen végig a brit partok mentén hatalmas potenciál kínálkozik a szélenergia-ipari fejlesztésekre.

A világranglistát, döntően a piac mérete miatt, az utóbbi két évben az Egyesült Államok vezeti, amely a jövőben is a legnagyobb arányban részesül a megújuló energiaforrásokba eszközölendő beruházásokból – közölte az Ernst and Young.

Ajánlott tartalom

Sikeres a hullámokat szélenergiává alakító erőmű

Az eddigiektől eltérő elven működő erőmű független mindentől, tehát a széltől, naptól függetlenül, éjjel-nappal termeli a megújuló energiát.