Európai uniós forrásból napelemes rendszert telepítenek a Groupama Aréna tetőszerkezetére

Közel 173 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból végzi el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) napelemes rendszer telepítését a Groupama Arénában – közölte az MNV pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az állami vagyonkezelő a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 172,852 millió forint összegű támogatást nyert el a projekt megvalósítására. A beruházás eredményeként a Groupama Aréna villamosenergia-igényének részbeni kielégítésére összesen 499 kilowatt (kW) névleges teljesítményű napelemes rendszer kiépítése valósul meg – közölték. A Ferencvárosi Torna Club otthonául szolgáló stadion tetőszerkezetére 1350 darab napelem panelt telepítenek, amely éves szinten 600 000 kilowattóra villamos energia előállítására lesz alkalmas, továbbá két darab, villamoshálózatra csatlakozó csatlakozási pont kerül kiépítésre 222 kW és 195 kW AC oldal (váltakozó áram) teljesítménnyel. A korszerűsítéssel a létesítmény üzemeltetési költségei lényegesen kedvezőbbé válnak – áll a közleményben.

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.