Európai uniós támogatással rekultiválnak egy hulladéklerakót Martonvásáron

Európai uniós támogatással rekultiválja a területén levő, tavaly megszüntetett hulladéklerakót az MTA Martonvásári Mezőgazdasági Kutató Intézete; a mintegy 25 millió forintba kerülő munkához csaknem 21,5 millió forint támogatást nyert az intézmény – mondta el a kutatóintézet tudományos titkára az MTI-nek pénteken.

Az intézetet a hatályos rendeletnek megfelelően a szilárd hulladéklerakó bezárását követően egy végleges záró réteg rendszer kialakításával kötelezték a rekultivációra. A projekt megvalósításához a Közép-dunántúli Operatív Program pályázatán nyerte el a támogatást az intézet – tette hozzá Gémesné Juhász Anikó.
Tájékoztatása szerint az erdős környezetben található volt lerakóra húzott legfelső talajréteget füvesítik, lehetővé téve, hogy a terület “belesimuljon” a környezetbe.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.