Évente 60 ezer forintot spórolhatnak a passzívházak lakói

Formát ölt Európa legnagyobb passzívház-építési programja Bécsben, írta a Der Standard osztrák lap. 2011 őszéig 842, majd a második fázisban további 1000 passzívház-technológiával épülő lakás, illetve iroda létesül.

Az Eurogate nevet viselő program hivatalosan is kezdetét vette az alapkőletétellel. Az építésre kijelölt terület az egykori Aspang vasútállomás telke az osztrák főváros 3., Landstrasse nevet viselő kerületében. Az építkezés összköltsége 103 millió euró. A főváros több mint 40 millió euróval támogatja a programot.

“A passzívház társasházakban a bérlők évi 230 euróval kevesebb fűtésdíjat fizetnek, mint egy alacsony energiaigényű lakásban, az éves széndioxid-kibocsátás mintegy 500 kilogrammal kevesebb”, mondta Michael Ludwig polgármester-helyettes. Jelenleg 12 passzívház áll Bécsben, összesen 1150 lakással.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.