Évi 1 millió eladott elektromos autó sok vagy kevés?

Évi egymillió teljesen vagy részben elektromos autót tervez értékesíteni és nyolc új teljesen elektromos modellt mutat be 2022-ig a japán Nissan Motor Co. autógyár – írja az MTI.

A Nissan pénteken bejelentette, hogy nyolc teljesen elektromos, akkumulátoros meghajtású modellt mutat be az elkövetkező négy évben, ebből négyet Kínában, ahol eladásai nagymértékű növelését tervezi. A Nissan prémium márkája, az Infinity kínálatában pedig 2021-ben jelenik majd meg az első teljesen elektromos modell. A Nissan elektromos és elektromosított modelljeinek a zömét az “e-Power” benzin-elektromos hibridjei adják majd 2022-ig – közölte Philippe Klein fejlesztési igazgató, hozzátéve, hogy az autógyár elektromos fejlesztési stratégiája egyaránt támaszkodik a teljesen elektromos (EV) és az e-Power technológiákra. A Nissan és partnerei, a francia Renault SA és a japán Mitsubishi Motors Corp együttesen 17 elektromos modell bemutatását tervezik 2022-ig.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.