Évről-évre egyre kevesebb károsanyag kerül a levegőbe

Magyarország 1990 óta 37 százalékkal csökkentette a károsanyag-kibocsátását, de a közlekedés területén még van lehetőség a további csökkentésre – mondta az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden Budaörsön, ahol átadták a Porsche Hungaria által létesített MOONCITY elektromobilitási tudás- és élményközpontot.

Steiner Attila a megnyitón arról beszélt, hogy a kormányzat igyekszik a közösségi közlekedés és a közúti közlekedés területén is támogatni az elektromobilitás terjedését stratégiai programokkal. Dolgoznak a Jedlik Ányos terv átalakításán, folyik tovább a Zöld busz program, de vállalkozások számára is szeretnének majd egy elektromobilitásra való átállást segítő programot indítani – jelezte az államtitkár. Hozzátette: a töltőinfrastruktúra fejlesztésének támogatására is beadott egy tervet a kormány az Európai Bizottságnak, remélhetőleg ezekre is mihamarabb megérkezik a jóváhagyás. Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az elektromobilitás terjedésével párhuzamosan egyre nő az igény az okos töltési megoldásokra, ezt az igényt innovatív, versenyképes termékpalettával tudja cégük kielégíteni.

Porsche Hungaria közleménye szerint a MOON a Porsche Hungaria márkája, amely az elektromos járművekhez kínál hatékony töltési lehetőségeket magán- és céges vásárlók részére egyaránt. Amellett, hogy a töltőberendezést biztosítják a felhasználóknak, rendszermegoldásokat kínálnak innovatív módszerekkel, az otthoni felhasználástól az ipari gyorstöltő állomásokig. A most átadott MOONCITY bemutatóteremben a MOON legújabb töltési technológiáiról és termékeiről kaphatnak a látogatók átfogó képet, valamint tájékozódhatnak a különböző elektromosautó-töltési megoldásokról, a töltési infrastruktúra-, az energiamenedzsment rendszerek és a zöld mobilitás aktualitásairól. A létesítmény otthont ad majd elektromobilitási és műszaki előadásoknak, kerekasztal-beszélgetéseknek, konferenciáknak, és meg lehet ismerkedni a helyszínen a Volkswagen Csoport elektromos- és plug-in hibrid modelljeivel is. Az Elektronikus Beszámoló Portál adatai szerint a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. 2022-es üzleti évet 421 milliárd forint nettó árbevétellel és 3 milliárd forint adózott eredménnyel zárta. A 2021-es üzleti évet a cég 401 milliárd forint nettó árbevétellel és 4,7 milliárd forint adózott eredménnyel fejezte be.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.