Ez a front nem söpri el a nyarat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki több régióra a közelgő hidegfront miatt. Ez azt jelenti, hogy helyenként rövid idő alatt több mint 25-30 milliméternyi eső hullhat, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

A késő délutáni óráktól egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, estig északnyugaton, éjszaka egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Kedden a Dunántúlon már ismét több órára kisüt a nap, legfeljebb futó zápor fordul elő, a Dunától keletre még több lesz a felhő, és ott záporra, zivatarra számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 24 és 28 fok között valószínű. A folytatásban felszakadozik a felhőzet, és az időszak legnagyobb részén országszerte sok napsütés várható. Pénteken már 28, 33 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott tartalom

2030-ra az élőhelyek 30 százalékát, 2050-re pedig a 90 százalékát helyre kell állítani

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén rendeletjavaslatot fogadott el, amely szerint a tagállamoknak egyre több, 2030-ra legalább 30, 2040-re legalább 60, 2050-re pedig legalább 90 százaléknyi leromlott ökológiai állapotú élőhelyet kell helyreállítaniuk - tájékoztatott az uniós parlament kedden.