Ez a front nem söpri el a nyarat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki több régióra a közelgő hidegfront miatt. Ez azt jelenti, hogy helyenként rövid idő alatt több mint 25-30 milliméternyi eső hullhat, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

A késő délutáni óráktól egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, estig északnyugaton, éjszaka egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Kedden a Dunántúlon már ismét több órára kisüt a nap, legfeljebb futó zápor fordul elő, a Dunától keletre még több lesz a felhő, és ott záporra, zivatarra számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 24 és 28 fok között valószínű. A folytatásban felszakadozik a felhőzet, és az időszak legnagyobb részén országszerte sok napsütés várható. Pénteken már 28, 33 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott tartalom

19 kamionnyi hulladékot szállítottak el a Pilisi Parkerdőből

A Pilisi Parkerdő több mint 1600 köbméter, azaz 19 kamionnak megfelelő mennyiségű hulladékot szállított el a Nagykovácsi, Budapest X. és XVII. kerülete térségében lévő erdőkből a tavaly ősszel elindult Tisztítsuk meg az országot! program keretében - közölte a parkerdő az MTI-vel pénteken.