Ez a srác a szemetében jár egy hónapig

Egy teljes hónapig magán visel majd minden egyes darab hulladékot, amit termel Rob Greenfield.

Már egyetlen hét alatt is hatalmas zsákokról van szó. A cél, hogy szembesüljünk vele, mekkora terhet rovunk a környezetre. A kísérlet mindenesetre látványos. Rob Greenfield környezetvédelmi aktivista úgy döntött, egy teljes hónapig összegyűjt minden egyes darab szemetet, amit csak termel – a papírpohártól a pékségben kapott zacskóig –, és afféle furcsa jelmezként a testén cipeli magával mindezt.

A már most, alig egy hét után fura Michelin-babaként kinéző aktivista célja a látványos performansszal az, hogy szembesítse vele mindazokat, akikkel találkozik, hogy mennyi felesleges szemetet termel egyetlen ember, és ez mekkora terhet jelent a környezetnek. Emellett inspirálni is szeretné az embereket, hogy tegyenek végre valamit.

Az emberek többsége nem gondol semmit arról, hogy mennyi szemet termel, és hogy ezzel kezdeni kéne valamit. Eldobják, ami nem kell nekik, és egy pillanat múlva már nem is emlékeznek rá – nyilatkozta Greenfield a Huffington Postnak. A látványos akcióval azt szeretné elérni, hogy minél többen szembesüljenek vele, mekkora tömeget jelent valójában az a „néhány kis papír”, amit eldobunk egy hónap alatt. Egy átlagos amerikai egyetlen nap alatt majdnem két kilogramm (4,4 font) szemet termel az USA környezetvédelmi ügynökségének 2013-as adatai szerint. Ennek egy részét újrahasznosítják vagy komposztálják, a nagyobb rész azonban szeméttelepekre kerül, és a bomlás során súlyosan hozzájárul a klímaváltozáshoz. Az aktivista célja, hogy legalább valamilyen elmozdulás történjen.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Magyarországon már 1136 “zöld óvoda” működik

Az óvodák közül már 1136 intézmény rendelkezik a "zöld" minősítéssel, ami azt jelenti, hogy minden negyedik gyermek zöld óvodába jár - mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteken Biatorbágyon.