Az időjárási adatokat 1880 óta megfigyelő amerikai Nemzeti Óceán- és Légköri Hivatal (NOAA) szerint az idei év szeptembere volt minden idők - vagyis inkább 1880 óta eltelt idő - legmelegebb szeptembere, írja az io9. Ahogy az idei július és augusztus is az volt.

Ez a szeptember volt a legmelegebb

Az időjárási adatokat 1880 óta megfigyelő amerikai Nemzeti Óceán- és Légköri Hivatal (NOAA) szerint az idei év szeptembere volt minden idők – vagyis inkább 1880 óta eltelt idő – legmelegebb szeptembere, írja az io9. Ahogy az idei július és augusztus is az volt.

Szeptemberben a bolygó átlaghőmérséklete 0,9°C-szal volt magasabb a XX. századi átlagnak számító 15°C-nál. A melegedésbe komoly beleszólása volt az erős El Niñónak és az általa okozott nagy meleg foltnak a Csendes-óceán közepén.

A NOAA szerint komoly esélye van annak, hogy 2015 lesz a világtörténelem, illetve bocsánat, az 1880 óta mért történelem legmelegebb éve. A NASA legalábbis 93 százalék esélyt ad neki, a NOAA 97-et. Az utóbbiak szerint szinte semmi esély nincsen arra, hogy a következő három hónap annyira lecsökkentse a mért átlagot, hogy ne ez legyen az év, amikor megfőttünk.

-

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Októberig díjmentesen szállíthatók a kerékpárok hétvégente a BKK járatain és a HÉV-en

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-HÉV Zrt. meghosszabbítja októberig a hétvégi díjmentes kerékpárszállítást az arra alkalmas járműveken az aktuális járványhelyzet, valamint a tavasztól megnövekedő biciklis forgalom miatt.