Ez a városrész megváltoztat mindent

Ha a rendkívüli tervezésű ResilienCity létrejön, 2035-ben az otthont adó Boston lehetne az egyik legérdekesebb és legzöldebb városi élőhely a Földön.

A Living City Design Competition-re benevezett tervezet messze felülmúlná az olyan öko álomvárosokat, mint például Masdar City. A design megtartja Boston gazdasági jelentőségét, ugyanakkor biztosítja az egészséges és biztonságos környezetet jövőbeli lakosai számára. A Boston innovációs kerületében létrehozott ResilienCity 300 ezer embernek biztosítana lakó- és munkahelyet. A számos víztározó és kisebb folyószerű csatorna hűtené a várost, emellett segítene a tetőkertek, és az épületek oldalán élő növények öntözésében. A pontos kidolgozás még nem született meg, de szükség lesz egy 1,5 négyzetkilométernyi fás területre, mely felveszi a szén-dioxidot. A tervek szerint a gránitból készült védőgátakat telepített lápos területtel helyettesítenék, mely engedné a tengervíz átfolyását a városon belüli víztározókba. A város a legkülönlegesebb módokat választotta ki az energiatermeléshez; fotovoltaikus rendszerek, biogázok, és micro-CHP generátor segítségével kívánja fedezni az áramellátást.

resiliencity

A környezet és a lakók egészségének megőrzése érdekében az ipari és szállítási folyamatok egy központon kívül eső területen zajlanak majd. Minden egyes épület szén-dioxid kibocsátását ellenőrzik majd, és az adatokat a lakókhoz is eljuttatják, hogy érezzék, mekkora a felelősségük környezetükkel szemben. Csak szorítani tudunk a projekt megvalósulásához.

Ajánlott tartalom

Energiatakarékossági felújítások: Tippek otthonunk komfortosabbá és zöldebbé tételéhez

Az energiaárak emelkedése és a klímaváltozás súlyosbító hatása miatt egyre sürgetőbbé válik, hogy lépéseket tegyünk otthonaink energiahatékonyságának javítása érdekében. A jó hír az, hogy számos felújítási lehetőség áll rendelkezésre, amelyekkel nemcsak jelentősen csökkenthetjük energiafogyasztásunkat, de komfortosabbá is tehetjük lakókörnyezetünket. A nyári-őszi időszak pedig ideális a felújítási projektek kivitelezéséhez.