Ez aztán a bejelentés: 2020-ban tömegével jönnek az elektromos autók

Az autóipart előbb-utóbb az elektromos járművek határozzák majd meg, a Panasonic vezérének CES-en tett bejelentése szerint pedig pár év múlva már tömeggyártásról lesz szó. Természetesen a Tesla lesz a főszerepben.

Korábban már komolyan foglalkoztunk az elektoromos autókat gyártó Tesla Motors-szal, de nem csak az iparágban tett komoly lépései miatt, hanem azért is, mert komoly jelek mutatnak arra, hogy az Apple felvásárolja a céget. Ha ez nem történik meg, a Tesla akkor sem lesz megszorulva, hiszen egy Gigafactory névre keresztelt gyárat épít, amelyre csak az akkumulátorok fejlesztése miatt költenek 5-6 milliárd dollárt.

A gigagyár a Panasonic-kal együttműködésben épül, a japán technológiai cég vezetője, Joe Taylor ezért szólalt fel az ügyben a Las Vegas-i CES-en. A szakember elárulta, hogy a 2017-ben nyitó gyár a tervek szerint 2020-ban már olyan szintre juthat, hogy évi fél millió akkumulátort gyártson, tehát évente ennyi elektromos autót adhat el csak a Tesla. Ez a tavalyi adatokhoz képest 15-szörös növekedés.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan vezesd a kocsidat, hogy a legkevesebb üzemanyagot használja el

A pénztárcádnak és a környezetednek sem mindegy, hogy mennyire hatékonyan használod az autódat. Az alábbi három tipp segít, hogy a maximumot hozd ki belőle.

Nincs hozzászólás

  1. Alig várom,hogy vezessek 1 igazi elektromos autót..Úgy tervezem,hogy 2020-ra olyan árú lesz 1 elektromos autó,hogy meg tudom venni..akkor leszek 70 éves..s remélem,hogy olyan lesz a fedélzeti számítógép,hogy ahová már egyszer elmentem..elég lesz annyit mondani a gépnek,hogy az Andris fiamhoz megyünk..S én jókedvűen bridzselek az interneten,amíg utazunk..

  2. Szenilisnek neztek az biztos.
    2010 re ugyanezt irtad.
    verlazito hazugsag