Ezer mérföld a tiszta vízért

Április 22-én, a Föld napján megkezdte ezer mérföldes úszását Christopher Swain, amellett demonstrálva, hogy a jövőben is legyen mit halászni, tudjunk hol fürödni és maradjanak iható vízkészleteink.

Sajnos, a cápakérdés egyelőre jobban izgatja a közvéleményt. Az aktivista azonban mindenkit megnyugtatott, hogy minden eshetőségre felkészült, de jobban szeretné, ha a céllal magával és a közbeiktatott ismeretterjesztő előadásaival foglalkoznának. Az előre láthatóan 200 napig tartó túra Marblehead-től Washingtonig tart, és Swain naponta 6 óra úszással 6 mérföldet tervez megtenni. A megállóhelyeken ellátogat a helyi iskolákba és előadásokat tart a környezetszennyezés, a klímaváltozás és a mértéktelen halászat hatásairól, valamint egy közös projekt keretei között megoldások keresésére ösztönzi a tanulókat.
Sok sikert kívánunk neki!

Ajánlott tartalom

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés növekedését hozhatja

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés mövekedését hozhatja: egy rakétaindítás akár 300 tonna szén-dioxid kibocsátásával jár az atmoszféra felső részébe, ahol évekig megmarad - olvasható a The Guardian brit napilap honlapja.