Ezt látja az elektromos Tesla vezetés közben -videó

A Tesla még októberben bejelentette, hogy az összes autójának a hardverét úgy alakítja, hogy a sorozatos szoftverfrissítések után képesek lesznek önállóan közlekedni.

Most közzétettek egy videót, hogy milyen az, amikor emberi beavatkozás nélkül közlekednek az autók.
lon Musk saját Twitter-fiókján tette közzé a videót. A sofőr csak a jogszabályok miatt ül a vezetőülésben, egyébként egyszer sem avatkozik közbe. Az autó elindul, kanyarodik, megáll a közlekedési lámpáknál, figyelembe veszi az út minőségét vezetés közben, végül leparkol az előre megadott helyen. A videón látjuk, hogy mit néznek az utasok és látjuk, hogy az autó kamerái mit érzékelnek a környezetből. Az autó látja az úton és út mellett lévő tárgyakat, a különböző mozgásokat, az útvonalat, a közlekedési táblákat, írja az index.hu.

Ajánlott tartalom

A második legtöbb zöldautót helyezték forgalomba májusban

Az elmúlt hónap is érdemi előrelépést hozott az elektromos gépjárművek hazai térnyerésében: a Belügyminisztérium nyilvántartása szerint májusban 2677 gépkocsit láttak el világoszöld hatósági jelzéssel Magyarországon, ennél magasabb havi adatot mindössze egyszer, idén márciusban mutatott a statisztika (2920 darabbal) - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) a közösségi oldalán megjelent bejegyzésében kedden.