Ezzel az egyszerű módszerrel juthat félárú napelemes rendszerhez

Szakemberek szerint a napelemes támogatásnak köszönhetően, a családok pénzt takaríthatnak meg az áramszámlákon.

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

2021 a hazai felújítási piacon némi túlzással az otthonfelújítási támogatásról szólt: a tavaly elindított program tömegek érdeklődését keltette fel. Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár február közepi bejelentése alapján a támogatásra több mint százezer család pályázott. A csomag előreláthatóan 2022. december 31-ig lesz elérhető, de a nagy érdeklődés miatt elképzelhető, hogy a dátumot később kitolják. A programban olyan – akár egyedülálló – szülők vehetnek részt, akik legalább egy, 25 év alatti gyermeküket nevelik. A támogatás keretében legfeljebb 3 millió forintot lehet igényelni utólag. Mivel a pályázatban maximum a beruházás teljes összegének 50 százalékát állják, egy 6 millió forintos projekttel, 3 millió forint önköltséggel lehet a legnagyobb támogatást elnyerni. A program mellett egy otthonfelújítási kölcsönt is elindítottak, amelyet azok számára hoztak létre, akik nem tudnák állni a kívánt beruházás költségeit.

Érdemes kiemelni, hogy a megkapható összeg fele-fele arányban oszlik meg az anyagköltség és a munkadíj között, tehát legfeljebb 1,5-1,5 millió forint érhető el. Lényeges továbbá, hogy pénz csak a számlákkal igazolt munkálatok után jár, az igénylő által elvégzett felújítások, valamint az általa vásárolt anyagok nem számolhatóak el. A szülők utólagosan pályázhatnak, vagyis a felújításhoz előfinanszírozás kell – ezért fontos sokak számára a már említett kölcsön.

Az utolsó számla kifizetését követően 60 nap áll rendelkezésre a kérvény benyújtásához, igényelni elektronikusan, postai úton és akár személyesen is lehet. Az ottonfelújítási program egyik nagy előnye, hogy számos kül- és beltéri munkálatra igényelhető, egy jól megválasztott beruházással ráadásul az önköltség is hamar megtérülhet.

A szakértők szerint napelem telepítésével például jól ki lehet használni a pályázat kínálta lehetőségeket, a rendszerrel pedig idővel pénzt is spórolhat a család az áramszámlákon. Hasonló a helyzet a hőszigetelési projektekkel: egy jól szigetelt otthonban a hőveszteség elhanyagolható, ami szintén megtakarításhoz vezethet.

Ajánlott tartalom

Homlokzati nyílászárók alumíniumból – nem fukarkodnak az előnyös tulajdonságokkal

Az építőipar dinamikusan fejlődő szektor, amely folyamatosan alkalmazkodik az új technológiákhoz és anyagokhoz. Ebben a folyamatban az alumínium nyílászárók mind nagyobb szerepet kapnak. Ez annak fényében cseppet sem meglepő, hogy kiváló tulajdonságokkal és variálhatósággal büszkélkednek. Az alumínium nemcsak könnyű és tartós, hanem a segítségével esztétikus kellem érhető el.