F1-es segítséggel készült el a Mercedes-Benz brutális elektromos sportkocsija

Elkészült az elektromos SLS AMG szériaváltozatával a Mercedes-Benz. 751 lóerős az autó, fejlesztéséből a Forma-1-es csapat is kivette a részét.

Párizsban rántják le a leplet az elektromos Mercedes-Benz SLS AMG szériaváltozatáról, a sportkocsi a B osztály után másodikként kapta meg az Electric Drive utónevet, írja az origo.hu. A kupéban összesen négy elektromotor kapott helyet a kerekekhez közel, összteljesítményük 751 lóerő 1000 Nm-es csúcsnyomaték mellett. Ezzel az elektromos sportkocsi minden idők legerősebb szériagyártású AMG modellje. A villanymotorok miatt nem kell lemondani az akusztikus élményekről sem, egy 11 hangszórós rendszer biztosítja a vezetési szituációhoz illő, benzinmotort idéző hanghatásokat. A szigorúan limitált példányszámban készülő sportkocsi 3,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, végsebességét 250-nél korlátozták. Az 548 kilós lítium-ion akkumulátort a Forma-1-es Mercedes AMG segítségével fejlesztették, teljesítménye combos 60 kWh, így 250 kilométeres hatótávolságot biztosít a szupererős autónak. Már jövő nyáron elkezdődnek a kiszállítások, de az autó nem lesz olcsó: 120 millió forintos alapárával több mint kétszer annyiba kerül, mint a benzines SLS AMG GT.

Ajánlott tartalom

Európai szinten kellene ösztönözni az embereket az elektromosautó-vásárlásra

Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen - mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pénteken a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 24. pénzügyi csúcstalálkozóján Budapesten.