Faház a Fibonacci-spirál ihletésében

A ház amelyről az alábbiakban szó esik mindenben különleges és egyedi. A megrendelő spanyol ügyfél, az építő egy brit design cég, amely a természeti szervező elvek egyik fontos geometriai leírása, a híres Fibonacci-spirál ihletése alapján kivitelezte a nem mindennapi építményt.

A valóban csodálatra méltó, konyhával is felszerelt 40 négyzetméteres fából készült épület akár rejtekhelynek is tekinthető és hangsúlyozottan az a célja, hogy erdei környezetben, meghitt, kellemes hangulatot nyújtson a megrendelő számára. Ezt szolgálják a különleges és izgalmas hangulatu terek és a ház érdekességét csak fokozza, hogy ezt az otthont csak kötéllétrákon és hidakon lehet megközelíteni. Az alapanyagok különlegesek voltak, de a kivitelezését is speciális módon oldották meg, ugyanis az alapot adó vörösfenyök alig-alig “szenvedték” meg a házépítésből adódó olykor durva beavatkozásokat.

forrás: zoldtrend.hu

-

-

-

Ajánlott tartalom

Hogyan teheted te is energiahatékonyabbá az otthonod?

Két nagyon erős érv is áll az energiahatékony otthon mellett. Az egyik a környezetvédelem, a másik a költséghatékonyság. Az energiapazarlás nem csak bolygónkat károsítja, de a saját pénztárcánkat sem kíméli. Így akár egy városi lakásban, akár családi házban élünk, akár most építjük ki a gépészetünket, akár egy kész helyzet előtt állva mérjük fel a lehetőségeinket, mindenképpen érdemes tennünk a hatékony energiafelhasználásért.