Leleplező drónfelvételek a Burger Kingről: erdőirtással készül a hamburger

A Migthy Earth nevű környezetvédő csoport drónokat küldött a dél-amerikai földek fölé, ahonnan a Burger King szóját vásárol, és kiderült: a farmerek esőerdőt irtanak a szükséges termény előállításához – írja a Guardian.

Az érintett brazil és bolíviai területeken összesen mintegy 2,8 millió hektár erdő tűnt el csak tavaly, az élőhely pusztulása miatt számos őshonos állatfaj (jaguár, lajhár, óriás hangyász) populációja is veszélyben van. A csoport által gyűjtött bizonyítékok szisztematikus erdőirtást, fakivágást és égetést tártak fel a területen, ahol a farmerek a Bunge és a Cargill számára termesztenek szóját. Ezek a cégek a Burger King beszállítói, a hamburgeróriás a szendvicsekbe kerülő állatok etetésére használja a tőlük vásárolt takarmányt. A Mighty Earth szerint a konkurens Subway, McDonald’s és KFC többet tesznek az erőirtás meggátolásáért. Külön érdekes, hogy a Burger King egy brazil tulajdonú befektetési alap, a 3G Capital tulajdonában van, ami így közvetve a saját országának természeti értékeit teszi tönkre, írja az index.hu.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.