Falnak rohant egy Tesla egy garázsban

Újabb pert kezdeményeztek a Tesla Motors ellen, ezúttal Kaliforniában. Egy X modell tulajdonos fordult a bírósághoz, mert állítása szerint autója váratlanul felgyorsult a garázsba parkolás közben, és áttörte a garázs és nappali válaszfalát, miközben az autó vezetője és utasa is megsérült.

A beszámolók szerint, Ji Chang Son azt állítja, még szeptemberben hazaérve lassan gurult a garázsba, miután felnyílt annak ajtaja, amikor az autó magától egyszercsak teljes gázzal felgyorsult és nekiütközött a szemközti falnak. A gyártó ellen a hét másik beadvány is érkezet hasonló tartalommal a Nemzeti Közlekedési hatósághoz, mind a váratlan és előzmény nélküli gyorsulásról szólnak. Ugyanakkor a Tesla azt állítja, az autóból kinyertt adatok világosan azt mutatják, a gázpedál 100 százalékban le volt nyomva, amikor Son autója a falnak csapódott, vagyis a vezető hibázott a gyártó szerint. A Tesla megjegyzi, hogy az autó számos módon igyekszik védekezni az ilyen esetek ellen, az autopilot például figyeli a gázpedálkezelést és a forgalmi helyzetet.

Az X Modell a Tesla első sportos szabadidő autója, viszont nem az egyetlen modell, amelynek működésével kapcsoaltban komoly fogyasztói panaszok merültek fel.

Az S modell önvezetői a világ számos pontján okoztak a feltételezések szerint balesetet, számos vizsgálat és bírósági ügy van folyamatban, írja az energiainfo.hu.

Ajánlott tartalom

Győrből a francia világversenyig: magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk

Rangos nemzetközi megmérettetésen vesz részt a győri Széchenyi István Egyetem autonóm járműve Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer.