Falra szerelhető napelemes töltő USB-s eszközöknek

Nincs több napenergiával működő konnektorba dugdosós játék – az IllumiCharger-rel legalábbis ez teljesen biztos.

Az új szerkentyű, melyet a falra lehet szerelni, összegyűjti a fényt otthonában, hogy aztán hálózat-mentes energiával lásson el bármilyen USB-s kütyüt. A terméket a Greenwaves tervezte, s kukoricaalapú újrahasznosított műanyagból készült, a csomagolása hulladékmentes, valamint egyike az idei Greener Gadgets Design Verseny 18 döntősének.

Az USB nagy szerepet játszik bármilyen mai elektronikai eszköz töltésében, legyen az iPhone, vagy kamerák, így az IllumiCharger koncepció bizony értékelni való. Ahogy egyre több eszközt látnak el USB porttal, rájövünk, hogy egy rakat e-hulladéktól szabadíthatjuk meg magunkat.

Azonban továbbra is szkeptikusak vagyunk az eszköz hatékonyságát tekintve. Néhány igazán hatékony napelemre lenne szükség, amely jelentős mennyiségű áramot képes generálni. És ha a PV nem felel meg a beltéri töltésnek, miért nem lehet levenni a készüléket a falról és miért nem lehet magunkkal vinni ahelyett, hogy csak a kizárólagos ablakpárkány melletti fényes foltokra támaszkodunk?

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.