Vajon hol termelik majd az ételhez szükséges alapanyagokat akkor, amikor a Föld lakosságának 80%-a városban fog lakni, és a népességszám 9 milliárdra rúg majd. A becslések szerint 2050-ig elérjük ezt az állapotot. A megoldás a vertikális termelés.
A függőleges farmok akár a város közepén is felépíthetőek, de ha útban vannak, szétszerelve el is lehet őket szállítani. Öntözését a legfelső szinten kiépített víztartályból oldanák meg, mely elsődlegesen az összegyűjtött esővizet használná fel. A felhőkarcoló napelemekkel lenne felszerelve, hogy az öntözéshez, hőháztartáshoz, világításhoz használt energiát saját maga állítsa elő. Megvalósítása felérne egy kisebb zöld forradalommal, energia- és helytakarékossága miatt. Az energia és az étel előállítása környezetkímélő módon történik, a városban felállított farm növényei csökkentenék a szén-dioxid koncentrációját, trágyázásukat pedig humusszal oldanák meg. A koncepció megvalósítása biztosítana minket arról, hogy ezzel, és ehhez hasonló ötletekkel megmenthető a Föld.