Fatüzelés vagy földgáz?

Az ország 3,3 millió háztartásában földgázt használnak, 660 ezerben fával tüzelnek. Mérlegen a költségek, a kényelem és a környezet megóvása.

A gázzal ellátott lakások száma évi 20-30 ezerrel nő, de még gyorsabban szaporodik a fatüzelésre legalább részben átálló háztartások száma. A kétféle tüzelési forma elleni és melletti érvekről a Magyar Gázipari Egyesülés tagját, a gázfelhasználás elkötelezett szakértőjét kérdeztük.
Szilágyi Zsombor egyet ért abban, hogy a fatüzelés bevonásával gázköltséget lehet megtakarítani, sőt, az egész lakást is be lehet fűteni egy-két kályhával, kora ősszel és késő tavasszal, de arra is rámutat, hogy a mintegy 660 ezer fafűtéses háztartásból legalább 200 ezerben ki van építve a földgázfűtés lehetősége is.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.