Fazekas Sándor a legjelentősebb kerékpáros szervezetekkel egyeztetett

Az unió hétvégén Magyarországon tartózkodó környezetvédelmi miniszterei pénteken reggel biciklivel indulnak szálláshelyükről a Magyar Tudományos Akadémia Európa vizeinek jövője című környezetvédelmi konferenciájára, hogy népszerűsítsék a kerékpározást – tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája szerdán az MTI-t.

Az akcióhoz csatlakoznak a legnagyobb hazai kerékpáros civil szervezetek is, ennek kapcsán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden egyeztetett velük. A megbeszélésen a Critical Mass, a Magyar Kerékpáros Klub, a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség és a Városi Biciklizés Barátai Egyesület képviselői vettek részt.
A találkozón olyan, a tárca hatáskörébe tartozó témák szerepeltek, mint a gátakon történő kerékpározás és a szabadidős erdei kerékpározás jogi szabályozásának ügye. Emellett szó volt még a kerékpáros turisztikai fejlesztések, valamint a kerékpáros közlekedést népszerűsítő kampányok indításának lehetőségéről is. A miniszter a közlemény szerint kiemelte: a kerékpározás lehetőségeinek fejlesztése nemcsak közlekedési, sport vagy turisztikai kérdés, hanem a település és vidékfejlesztés hatékony eszköze.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.