Már 2012-ben a világ népességének már több mint a fele, azaz közel 4 milliárd ember élt városokban. Az emberiség naponta 3,5 millió tonna szemetet termel. Ez a mennyiség 2025-re elérheti a 6 millió tonnát.

Milyen az a hulladék, amelyet okoshulladéknak hívunk?

Már 2012-ben a világ népességének már több mint a fele, azaz közel 4 milliárd ember élt városokban. Az emberiség naponta 3,5 millió tonna szemetet termel. Ez a mennyiség 2025-re elérheti a 6 millió tonnát.

Az emberiség naponta 3,5 millió tonna szemetet termel. Ez a mennyiség 2025-re elérheti a 6 millió tonnát. A városlakók fejenként kétszer, vagy akár négyszer több hulladékot termelnek, mint a vidéken élők. Naponta 5000 kilométer hosszú kukásautós konvojt töltünk tele szeméttel. Magyarországon évente összesen annyi szemét keletkezik, amiből 3 Gellért-hegy kitelne. A 23 millió köbméter szemét nagy része a szemétlerakókban végzi, újrahasznosítatlanul. Pedig, ahogy Mark Stevenson is megállapította:  „A hulladék létrehozása nem feltétlenül rossz dolog. Az a helytelen, ha nem kezdünk vele semmit.”

Ahol jó kezekben van a hulladék!

Az FCC Magyarországon évente több, mint 100 000 tonna hulladékot dolgoz fel!

Okoshulladék

Mert az FCC a legtöbbet hozza ki a szemétből. Az okoshulladék fogalmához illő optimális, személyre szabott, a megrendelő igényeihez igazodó szolgáltatást nyújt az ügyfeleiknek. Az FCC elkötelezett a korszerű hulladékkezelési technológiák mellett, és élen jár a technológiai fejlesztések terén. Az anyavállalat know-how-ja és a több évtizedes nemzetközi tapasztalat olyan stabil hátteret biztosít a cégnek, amely hosszú távú, megbízható pertnerré teszi ügyfelek számára. Az FCC érdekeltségei Magyarország 3 régiójában tevékenykednek, ezért országos szinten is ideális partnerei az ipari és kereskedelmi szektorban nyújtandó szolgáltatások területén. A vállalat az optimális megoldásokat megtalálva elégíti ki a több ezer ipari, intézményi megrendelő igényeit. Jól képzett munkatársak a konkrét helyzet elemzését követően tervezik meg az egyedi és optimális folyamatokat: a hasznosítást, ártalmatlanítást, logisztikai megoldást, és biztosítják a szükséges konténereket, eszközöket.

“A környezetkímélő hulladékgazdálkodással kapcsolatban néhány előítéletet is le kell győznünk” mondta Székely Tibor kereskedelmi igazgató. “Sokan azt gondolják, hogy az “okoshulladék” mindig többletkötséget jelent ügyfeleink számára. Szerencsére ez többnyire nem igaz! Sok partnerünknek sikerült már ezt versenyképes árainkkal bebizonyítani.” Az FCC minden erejével azon dolgozik, hogy méltó legyen választott jelszavához: hulladékgazdálkodás felsőfokon.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.