Február 27.: Jegesmedve világnap

Tudta-e, hogy február 27. a Jegesmedvék világnapja?! Ezek a csodálatos teremtmények is kiemelt figyelmet igényelnek, hiszen napjainkban egyre komolyabb problémák fenyegetik természetes élőhelyüket, az Északi-sarkvidéket.

A Föld hűtőjeként is számon tartott területnek, ahogy az egész világnak is, a klímaváltozás okozta következményekkel kell szembenéznie. Ezért különösen ezen a napon gondoljunk a jegesmedvékre. Ha közösen teszünk a klímaváltozás ellen, akkor megóvhatjuk élőhelyüket. A jegesmedvék természetes élőhelyének megmentéséért indult el az Arctic Home elnevezésű program is, amelyet a WWF és a Coca-Cola hívott életre. A cél a sarki jégtakaró megőrzése, egyedülálló élővilágának megóvása, és a figyelem felhívása a klímaváltozás veszélyeire, hiszen a globális problémákat csak közösen, összefogással lehet megoldani. A hazai Arctic Home kampány januári indulása óta a WWF Magyarország Alapítványhoz 1,3 millió forint adomány érkezett be. A korábbi év azonos időszakához képest az adományok száma megnégyszereződött a kampányidőszakban.

Mindannyian tehetünk valamit a jegesmedvék védelmének érdekében.

Néhány tipp, amellyel segíthetünk a jegesmedvéknek:

1.    Tudjunk meg többet a jegesmedvékről a www.wwf.hu oldalon!

2.    Segítsünk a jegesmedvéknek adománnyal! www.arctichome.hu

3.     Fogadjunk örökbe egy jegesmedvét! http://adomany.wwf.hu/arctichome/

4.     Tekerjük le a fűtést 1-2 fokkal! Sőt, használjunk előre beprogramozható termosztátot!

5.    Menjünk gyalog vagy tömegközlekedéssel a munkába, így csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat!

6.    Kapcsoljuk le a villanyt! Takarékoskodjunk az árammal!

7.    Ne folyassuk feleslegesen a vizet!

Ajánlott tartalom

Közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.