Fejlesztik a kerékpárút-hálózatot Tapolcán

Közel százmillió forintos beruházással új kerékpárút épül európai uniós forrásból Tapolcán, így összesen hat kilométer hosszúságú egybefüggő úthálózat jön létre a Veszprém megyei településen.

A március végén kezdődő és októberben befejeződő munkálatok során több mint két kilométeres kerékpárutat alakítanak ki a Dobó lakótelep és a Sümegi út között – mondta Császár László, Tapolca fideszes polgármestere keddi sajtótájékoztatóján. A város a 96,7 millió forintos összköltségű beruházáshoz 87 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Programjából. Az új út a városon belüli, a már meglévő kerékpárutakat is összeköti, és a városközponttól távol eső lakótelepet bekapcsolja a városközpont ‘vérkeringésébe’, illetve a kerékpáros turizmus fejlesztése mellett segíti a helybeliek munkába járását – tette hozzá a polgármester. Kiemelte: januárban a város elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán, és a kerékpáros-fejlesztésekre a jövőben is nagy hangsúlyt fektetnek. Szólt arról is, hogy Tapolca pályázatot nyújtott be a belterületi utak korszerűsítésére: a 111 millió forint értékű beruházás során több út teljes hosszának felújítását és burkolatcseréjét tervezik.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.