Fejlődhet a hazai szélenergia ipar

Negyedévente közel 100 millió forint helyi iparűzési adóval járul hozzá a szélipar az önkormányzatok gazdálkodásához, az elmúlt 5 évben azonban több milliárd forinttól estek el a helyhatóságok, mivel a döntéshozók blokkolják a szélipar fejlődését.

Szakmai reggelit tartott a Magyar Szélenergia Ipari Társaság. A kötetlen üzleti beszélgetésen polgármesterek, szakértők mutatták be és elemezték a magyarországi szélipar helyi hatásait, írja az o2hir.hu. Az elmúlt öt évben több mint 2,5 milliárd forint helyi adóbevételtől estek el az önkormányzatok, mert a döntéshozók 2006 óta blokkolják a szélipar fejlődését. A befektetők azonban jönnének Magyarországra, s már 2014-ben bevételt termelő beruházásokat működtetnének, ha erre meg lenne a politikai zöld lámpa.

Ajánlott tartalom

ENSZ-közgyűlés – Guterres: akadályozzák a fejlődést a geopolitikai feszültségek

Nagyobb erőfeszítéseket sürgetett a globális kihívások kezelésében a nemzetközi közösségtől António Guterres ENSZ-főtitkár kedden New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 77. ülésszakának megnyitóján, azt hangoztatva, hogy a geopolitikai feszültségek akadályozzák a fejlődést.