Fék a zöldenergiának

Az uniós országokban bevezetett megszorítások a megújuló erőforrások támogatását is érintik.

A megújuló energiaforrások támogatási rendszere sem tudta kivonni magát az uniós országokon végigvonuló takarékossági hullám hatása alól. Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és Csehországban egyaránt a szubvenciók visszafogásáról döntöttek, némi bizonytalanságot előidézve ezzel a befektetői várakozások terén. A zöldenergia-szektor ennek ellenére rekordévre számít az idén, és még mindig nem kérdőjeleződött meg a tagállamoknak a megújulótechnológiák melletti hosszú távú elkötelezettsége.
A legtöbb kormány számára jelenleg a deficit csökkentése élvez prioritást, miközben a zöldenergia támogatása még mindig luxusnak tűnik nagyon sok ember szemében – világított rá a helyzet ellentmondásosságára a Reutersnek nyilatkozva egy iparági szereplő. Ez pedig kihat az ágazat jövőbeni tőkevonzó képességére, mivel sok beruházó inkább valamelyik nagy hozamot biztosító hagyományos iparágba fekteti a pénzét, ha látja a zöldtechnológiák körüli bizonytalanságot.

Ajánlott tartalom

Több tengerparti város süllyedése gyorsabb, mint a tengerszint emelkedése

Számos tengerparti város gyorsabban süllyed, mint amennyire a tengerszint emelkedik állapította meg a szingapúri Nanyang Egyetem és a NASA közös kutatása.