Felkészülés a hidegre – hátrányos helyzetűeket támogat a Zibro

2009 szeptembere és 2010 január vége között 84-es fagytak halálra hazánkban, sokan saját otthonukban. A Zibrotech Kft., a Zibro termékek magyarországi forgalmazója pályázatot hirdet; keresi a legrászorulóbb családot, melynek biztosítja a téli szezon alatt az otthon melegét.

Az akció keretében fel kívánja hívni a figyelmet a már hazánkban is elérhető korszerű fűtési megoldásokra, melyek a szegényebb családok számára is elérhetőek, és környezettudatosságuk mellett jóval gazdaságosabbak, mint a hagyományos fűtési rendszerek.
Egy 2008-as teljes lakossági statisztika szerint a magyarok 10 százaléka nem tudta befűteni a lakását megfelelő hőmérsékletűre. A korábbi évek adatai szerint a fagyhalálban elhunytak túlnyomó részét a saját lakásában érte a vég. Ha nincs mivel fűteni, meleget csiholni a lakásban, akkor még a falak sem tudnak elegendő védelmet nyújtani az időjárás viszontagságai ellen.
Az egyre növekvő gáz-és villanyárak a társadalom nagy részének megnehezítik az életét, elsősorban azokban az otthonokban, ahol az évek során elhasználódott, korszerűtlen rendszerek biztosítják a hőt.
Ennek a veszélyeire, az elavult fűtési rendszerek helyetti gazdaságosabb megoldás választására kívánja felhívni a figyelmet pályázatával a Zibrotech Kft.

– Az emberek nincsenek tisztában a lehetőségeikkel, nem tudják, hogy választhatnak. A villany- és a gázszámla kifizetése sokuknak nehézséget okoz, de ha alternatív fűtésről hallanak rögtön a beszereltetés költségessége és körülményessége jut az eszükbe. Pedig ma már bárki számára elérhető olyan technológiai megoldás is, mely nem igényel sem beszerelést, sem több milliós befektetést. – állítja Fodor Attila, a Zibrotech Kft. ügyvezetője.
A 2010. október 15-én induló lakossági pályázat keretein belül a Zibrotech Kft. keresi a legrászorulóbb családot, melynek felajánlja legkorszerűbb technológiás berendezését, amelyhez egy teljes fűtési szezonon keresztül biztosítja az üzemanyagot is.
Lakossági akciójuk keretében pályázatát bárki beküldheti, aki ismer a közvetlen környezetében olyan rászoruló családot, melynek számára nehezen, vagy egyáltalán nem megoldott a fűtés a téli hónapokra.
A pályázat részletes kiírása, http://lakossagi.zibrotech.hu/lakossagi-palyazat oldalon olvasható. A honlapról letölthető kitöltött adatlapokat 2010. november 15-ig várják a

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).