Felkészülés a hidegre – hátrányos helyzetűeket támogat a Zibro

2009 szeptembere és 2010 január vége között 84-es fagytak halálra hazánkban, sokan saját otthonukban. A Zibrotech Kft., a Zibro termékek magyarországi forgalmazója pályázatot hirdet; keresi a legrászorulóbb családot, melynek biztosítja a téli szezon alatt az otthon melegét.

Az akció keretében fel kívánja hívni a figyelmet a már hazánkban is elérhető korszerű fűtési megoldásokra, melyek a szegényebb családok számára is elérhetőek, és környezettudatosságuk mellett jóval gazdaságosabbak, mint a hagyományos fűtési rendszerek.
Egy 2008-as teljes lakossági statisztika szerint a magyarok 10 százaléka nem tudta befűteni a lakását megfelelő hőmérsékletűre. A korábbi évek adatai szerint a fagyhalálban elhunytak túlnyomó részét a saját lakásában érte a vég. Ha nincs mivel fűteni, meleget csiholni a lakásban, akkor még a falak sem tudnak elegendő védelmet nyújtani az időjárás viszontagságai ellen.
Az egyre növekvő gáz-és villanyárak a társadalom nagy részének megnehezítik az életét, elsősorban azokban az otthonokban, ahol az évek során elhasználódott, korszerűtlen rendszerek biztosítják a hőt.
Ennek a veszélyeire, az elavult fűtési rendszerek helyetti gazdaságosabb megoldás választására kívánja felhívni a figyelmet pályázatával a Zibrotech Kft.

– Az emberek nincsenek tisztában a lehetőségeikkel, nem tudják, hogy választhatnak. A villany- és a gázszámla kifizetése sokuknak nehézséget okoz, de ha alternatív fűtésről hallanak rögtön a beszereltetés költségessége és körülményessége jut az eszükbe. Pedig ma már bárki számára elérhető olyan technológiai megoldás is, mely nem igényel sem beszerelést, sem több milliós befektetést. – állítja Fodor Attila, a Zibrotech Kft. ügyvezetője.
A 2010. október 15-én induló lakossági pályázat keretein belül a Zibrotech Kft. keresi a legrászorulóbb családot, melynek felajánlja legkorszerűbb technológiás berendezését, amelyhez egy teljes fűtési szezonon keresztül biztosítja az üzemanyagot is.
Lakossági akciójuk keretében pályázatát bárki beküldheti, aki ismer a közvetlen környezetében olyan rászoruló családot, melynek számára nehezen, vagy egyáltalán nem megoldott a fűtés a téli hónapokra.
A pályázat részletes kiírása, http://lakossagi.zibrotech.hu/lakossagi-palyazat oldalon olvasható. A honlapról letölthető kitöltött adatlapokat 2010. november 15-ig várják a

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit