Felvásárolt a Mol egy műanyag-újrahasznosító céget

Felvásárolja a Mol csoport a műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurora csoportot, amely több német autógyárral és műanyagfeldolgozóval áll kapcsolatban – közölte a cég az MTI-vel.

A Mol hétfői közleménye szerint a német Auróra vállalat főként az autóipart látja el egyedi, zárt láncú módon begyűjtött ipari műanyaghulladékból az adott célra összeállított alapanyag-keverékkel. A vállalkozás portfóliója elsősorban újrahasznosított műszaki műanyag és polipropilén alapú alapanyag-keverékekből áll. A Mol a beruházás eredményeképpen poliamid-, polipropilén- és egyéb újrahasznosított alapanyag-keverékek széles skáláját kínálhatja majd ügyfeleinek, kiegészítve ezzel a natúr polipropilénből és polietilénből álló termékportfólióját. A tranzakció a vállalategyesítéshez szükséges hatósági jóváhagyásra vár. A tájékoztatás szerint a Mol csoport 2030-as stratégiájának egyik sarokköve a vállalat petrolkémiai értékláncának kiterjesztése. Ennek keretében a Mol a következő évtized végéig 4,5 milliárd dolláros beruházást kíván végrehajtani különféle petrolkémiai és vegyipari növekedési projektekbe. Az alapanyag-keverékek előállítása és az újrahasznosítás a stratégia kulcsterületei közé tartozik, az autóipar pedig stratégiai ágazat, ahol a két vállalatcsoport szerint egyre nő a kereslet az újrahasznosított anyagok iránt.

Az Auróra Group tagjai az Aurora Kunststoffe GmbH, az Aurora Kunststoffe VS GmbH és az Aurora Kunststoffe Walldürn GmbH. A 2009-ben alapított Aurora Kunststoffe GmbH a németországi Neuensteinből irányított családi középvállalkozás. A vállalat zárt láncú módon begyűjtött ipari műanyaghulladékok újrahasznosításával állítja elő termékeit. A begyűjtött alapanyagot erőforrástakarékos és környezetbarát módon alakítják át granulátumokká és kompaundokká székhelyükön, illetve két további üzemükben, Walldürnben és Villingen-Schwenningenben. Az idei év elején adták át új, csúcstechnológiájú neuensteini üzemüket, amely megduplázza az eddigi, évenkénti 15 000 tonnás feldolgozói kapacitásukat.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.