A nemzeti ügyek kormánya meg fogja védeni a természetes erőforrásokat, köztük a magyar termőföldeket és a nemzeti vízbázist is, és megakadályozza a vízi közművek privatizációját - közölte a fideszes Bencsik János szombaton Budapesten.

Fidesz: a nemzeti ügyek kormánya meg fogja védeni a magyar vízbázist

A nemzeti ügyek kormánya meg fogja védeni a természetes erőforrásokat, köztük a magyar termőföldeket és a nemzeti vízbázist is, és megakadályozza a vízi közművek privatizációját – közölte a fideszes Bencsik János szombaton Budapesten.

Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján felidézte: a napokban az Index internetes hírportál egy oknyomozó írásában nyilvánosságra került egy olyan dokumentum, amely egyértelműen bizonyítja, hogy az elmúlt években a szocialista kormány a magyar vízbázis privatizációját készítette elő.
Bencsik János kifejtette: a nemzeti ügyek kormánya a közszolgáltatásokban arra fog törekedni, hogy “a fogyasztói érdekek elsődleges szerepet kapjanak a befektetői profitérdekekkel szemben”.
A vízközművagyon privatizációja teljesen ellentétes az ország érdekeivel, nem más, mint “színtiszta, egyszerű lopás”, Magyarország megfosztása a természeti erőforrásaitól – fogalmazott a képviselő. Hozzátette: “a szocialisták pénzért és hatalomért cserébe árulták az ország természetes erőforrásait”.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a nemzeti vízbázis privatizációja felmérhetetlen károkat okozott volna mind ellátás, mind pedig nemzetbiztonsági szempontból.
Bencsik János arra kérte a kormányt, hogy a lehető legrövidebb időn belül adjon magyarázatot arra, miért akarták privatizálni a nemzeti vízvagyont, és “miért tagadták folyamatosan ennek a tényét”.
A fideszes képviselő megjegyezte, az Index cikkéhez fűzött kommentárok szerint Oszkó Péter pénzügyminiszter és Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezetője azon vitatkozott, hogy az érintett kérdésben kit mekkora felelősség terhel, ki hol hibázott.

Ajánlott tartalom

Áder János a klímaváltozásról, az energiaválságról és az unió szankciós politikájáról

Áder János a klímaváltozásról, az unió szankciós politikájáról is beszélt abban a pénteken megjelent interjúban, amit a Vas Népének adott. A volt köztársasági elnök az általa alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány programsorozatának keretében a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban tartott előadást Szombathelyen.