Finom és szép ebéd a kukából. Ön megenné?

Nem tudjuk, milyen ételeket lehet találni a magyar kukákban, de az amerikaiak tényleg elképesztő dolgokat dobnak ki.

Az évente megvásárolt élelmiszer mintegy harmada végzi a szemétben, legalábbis az Egyesült Államokban. Ebben a döbbenetes számban benne vannak a háztartások is, de jelentős részét adják a hihetetlen pazarlással működő áruházak. Számos történet mutatta már be, mennyi ehető dolgot lehet találni a szemétben, még külön mozgalom is működik freeganizmus néven azzal a céllal, hogy csak reciklált élelmiszert fogyasszanak. Egy új fotósorozat azonban most meg is mutatja, mennyire durva a helyzet.

Aliza Eliazarov New Yorkban, azon belül Brooklynban és Harlemben kukázott képei kedvéért. A talált ételeket aztán 17. századi csendéletek stílusában rendezte el, amitől csak még zavaróbb, hogy mindez a szépség a szemétből származik.  “Olyan ételeket használtam, amiket kidobásra szántak. Az volt a célom, hogy megmutassam a szemétbe kerülő ennivaló szépségét” – nyilatkozta a művész a Huffington Postnak.

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.