Fogynak a tavak Kínában

Évente húsz természetes tó szárad ki Kínában – hangzott el egy hétvégi környezetvédelmi fórumon a kelet-kínai Nankingban.

Az elsődleges okok között az éghajlatváltozást és az emberi beavatkozásokat nevezték meg a tavak helyzetéről rendezett országos szakmai fórumon. Elhangzott az is, hogy az élővizek minősége romlik, gondot jelent az üledék nagy mennyiségű halmozódása, csökken a vizes élőhelyek területe, és pusztulnak a vízi élőlények. Az ázsiai országban körülbelül 24 ezer természetes tó található, amelyek összesen 83 ezer négyzetkilométernyi területet fednek le. A szakemberek szerint fontos szerepük van, illetve lenne az ökológiai egyensúly fenntartásában, különösen az árvizek megelőzésében és a szárazság okozta károk csökkentésében. A tavak öngyógyító képessége nem elegendő ahhoz, hogy az emberi beavatkozások okozta károkat túléljék – állapították meg a vészharangot kongató szakemberek a találkozón, amelyen a 800 meghívott között jelen volt a vízforrások minisztériumának első számú vezetője is. Csen Lej kormányzati támogatást ígért a helyzet javítására.

Ajánlott tartalom

100 millió dollárt kínál Elon Musk ha tiszta levegőt készít valaki

Több mint figyelemre méltó, sőt, minden túlzás nélkül állítható, Földünk sarkalatos kérdésével függ össze Elon Musk új bejelentése, miszerint 100 millió dollárt, vagyis 30 milliárd forintot ajánl fel annak a cégnek, cégcsoportnak, legyen az bármilyen gazdasági szerveződés, amely a legüdvözítőbb technológiát hozza létre a szén-dioxid levegőből történő eltávolítására.