Az Afrika déli csúcsán fekvő Fokváros egyes részeinek elárasztásához vezethet a klímaváltozás - számolt be a Sunday Times című dél-afrikai lap.

Fokváros nagyobb részei víz alá kerülhetnek

Az Afrika déli csúcsán fekvő Fokváros egyes részeinek elárasztásához vezethet a klímaváltozás – számolt be a Sunday Times című dél-afrikai lap.

Mint hozzátették, egy új kutatás szerint az elkövetkező 25 évben a több mint 300 kilométer hosszú partszakaszon számolni kell a növekvő vízszinttel és az akár 6,5 méteres hullámokkal. A város önkormányzat által megrendelt vizsgálat a klímaváltozás következményeit vette számba. A szakemberek szerint az éghajlati folyamatok elsőként Afrika déli csúcsát érintik majd. Gregg Olef környezetvédelmi szakértő elmondta, hogy más partmenti településeken is folyik kutatás, így például az Indiai-óceánnál lévő kikötővárosban, Durbanban.

Ajánlott tartalom

Kína nélkülözhetetlen a globális klímavédelmi célok eléréséhez

Meg kell erősíteni az együttműködést Kínával, mert nélküle lehetetlen teljesíteni a globális klímavédelmi célokat, ugyanakkor az országnak biztonságos alternatívát kell találnia a szénnel mint energiahordozóval szemben - jelentette ki Robert Habeck német alkancellár és gazdasági miniszter vasárnap a dél-kínai Hangcsouban.