Az Afrika déli csúcsán fekvő Fokváros egyes részeinek elárasztásához vezethet a klímaváltozás - számolt be a Sunday Times című dél-afrikai lap.

Fokváros nagyobb részei víz alá kerülhetnek

Az Afrika déli csúcsán fekvő Fokváros egyes részeinek elárasztásához vezethet a klímaváltozás – számolt be a Sunday Times című dél-afrikai lap.

Mint hozzátették, egy új kutatás szerint az elkövetkező 25 évben a több mint 300 kilométer hosszú partszakaszon számolni kell a növekvő vízszinttel és az akár 6,5 méteres hullámokkal. A város önkormányzat által megrendelt vizsgálat a klímaváltozás következményeit vette számba. A szakemberek szerint az éghajlati folyamatok elsőként Afrika déli csúcsát érintik majd. Gregg Olef környezetvédelmi szakértő elmondta, hogy más partmenti településeken is folyik kutatás, így például az Indiai-óceánnál lévő kikötővárosban, Durbanban.

Ajánlott tartalom

Több mint kétszáz cet vetődött partra Ausztráliában

Mintegy 230 cet vetődött partra az ausztráliai Tasmania nyugati partjainál található Macquarie közelében, néhány nappal azután, hogy több nagy ámbráscet tetemére bukkantak rá az állam délkeleti részén.