Föld-napi programok a Gödörben

Földgömberegetéssel, ökoteregetéssel, ökodivatbemutatóval és zenei programokkal várja vendégeit a Föld napja alkalmából pénteken és szombaton a fővárosi Gödör Klub.

A szervezők a környezeti értékekkel, az erőforrásokkal felelőtlenül bánó ipari fejlődés okozta globális környezetszennyezés hatásaira, az egyéni felelősség fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet. Pénteken a hazai underground zene képviselőinek fellépései között a medencénél afrikai dobolás kíséretében léggömberegetésre is sor kerül. Zenél többek között az Ági és a fiúk, a Balaton valamint az ef Zámbó Happy Dead Band is. Szombaton megnyílik az ÖkoBringa kölcsönző és műhely, a Tudatos Piknik keretében pedig kézművestermelők ételeivel, italaival ismerkedhetnek meg a Gödörhöz látogatók. Az ökodivatbemutatót és az ökoteregetést felnőtteknek és gyerekeknek is szóló programok és foglalkozások követik: lehet például palántát ültetni a Gödör zöld falába és bárki megismerheti a használt molinókból való lampionkészítés titkát. Késő délutántól fellép a többi között Halász Judit, a Puszi! és az Anima Sound System is. A Föld napja alkalmából a Gödör megszabadul hulladéktermelése tetemes részétől: kivonják a forgalomból az eldobható műanyagpoharakat. A jövőben az üvegpoharak mellett már csak betétdíjas, mosható, újrahasznosítható poharakkal szolgálják ki a klub vendégeit. A rendezvény részletes programja a Gödör Klub hivatalos honlapján (www.godorklub.hu) olvasható.

Ajánlott tartalom

Egy Etiópiában termő banánféle lehet az új szuperélelmiszer

A tudósok szerint az enset, egy Etiópiában termő banánféle lehet az új szuperélelmiszer, és életmentő választ adhat az éghajlatváltozásra is - írta a BBC News.