Föld napi programok a Vajdahunyad várban

Mikroszkópos vizsgálódások, kísérletek, ökolábnyom kiszámolása és játszóház is szórakoztatja a családokat és az iskoláscsoportokat pénteken a Vajdahunyad várban, a Jáki kápolna melletti kerengőben a Föld Napja alkalmából.

Az interaktív tudástárban az érdeklődők egyebek mellett kiszámolhatják saját ökolábnyomukat, fakérget vizsgálhatnak és rajzolhatnak, hasznos ismereteket szerezhetnek a szelektív hulladékgyűjtésről, miközben a búza csírázását is megfigyelhetik. A liget csodái című programon a természetet vehetik szemügyre a résztvevők testközelből, az aljnövényzettől kezdve egészen a fákig, az ökojátszóban pedig kipihenhetik a nap fáradalmait. Az iskoláscsoportoknak Kubatov Juditnál kell bejelentkezniük, a programsorozat számukra játékos vártörténeti sétát is tartogat.  A Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállításait csak külön belépőjegy váltásával tekinthetik meg a látogatók – közölte az intézmény az MTI-vel.

Ajánlott tartalom

Barcelonában enyhíteni akarják az aszályok következményeit

Vízen úszó sótalanító rendszert helyeznek üzembe Barcelonában az ősszel, hogy így csökkentsék a térséget sújtó tartós aszály következményeit - jelentett be a katalán kormány csütörtökön.