Föld napja – környezetvédelmet tudatosító rendezvényeket szervez az ELTE

A környezet védelmét tudatosító rendezvényeket szervez az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) április 22. és 24. között általános és középiskolai diákoknak a Föld napjához kapcsolódva – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A  Föld Napja alkalmából az ELTE a Tatai Geológus kertben háromnapos rendezvénysorozatára várja az érdeklődőket április 22. és 24. között. A rendezvény elsődleges célja, hogy rendhagyó és szórakoztató módon környezettudatosságra nevelje a fiatalságot, a kisiskolásoktól az érettségizőkig. A biológiai, természetvédelmi, előadások mellett az iskolákban ritkán tanított őslénytani, ásványtani és geológiai ismereteket is közvetítenek.
A rendezvény ideje alatt az érdeklődők előadásokat hallgathatnak a klímaváltozásról és a hulladékgazdálkodásról.
A diákokat íjászat, rovásírás oktatás, vetélkedő és kincskeresés is várja. A Föld napja alkalmából be lehet lépni a máskor nem látogatható Megalodus-barlangba is.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.