Föld napja – környezetvédelmet tudatosító rendezvényeket szervez az ELTE

A környezet védelmét tudatosító rendezvényeket szervez az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) április 22. és 24. között általános és középiskolai diákoknak a Föld napjához kapcsolódva – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A  Föld Napja alkalmából az ELTE a Tatai Geológus kertben háromnapos rendezvénysorozatára várja az érdeklődőket április 22. és 24. között. A rendezvény elsődleges célja, hogy rendhagyó és szórakoztató módon környezettudatosságra nevelje a fiatalságot, a kisiskolásoktól az érettségizőkig. A biológiai, természetvédelmi, előadások mellett az iskolákban ritkán tanított őslénytani, ásványtani és geológiai ismereteket is közvetítenek.
A rendezvény ideje alatt az érdeklődők előadásokat hallgathatnak a klímaváltozásról és a hulladékgazdálkodásról.
A diákokat íjászat, rovásírás oktatás, vetélkedő és kincskeresés is várja. A Föld napja alkalmából be lehet lépni a máskor nem látogatható Megalodus-barlangba is.

Ajánlott tartalom

A téli olimpiák eddigi házigazdáinál egy kivételével nem megfelelő az időjárás az újabb rendezéshez

A téli olimpiák eddigi 21 rendező városa közül jelenleg csupán egy alkalmas rá, hogy az időjárás szempontjából a jövőben is kedvező és biztonságos feltételek mellett adhasson otthont havas-jeges ötkarikás játékoknak - állítja egy friss tanulmány, amelyet az insidethegames.biz ismertetett.