Földbe vájt házak Svájcban

Hangulatos, kényelmes és egyedi. Ezek a szavak jellemzik legjobban a Svájcban kialakított földbe vájt házakat, melyek egyedi és ritka építészeti stílusban épültek.

Kilenc különálló rezidencia, melyek egy mesterséges tó köré épültek. A kilenc ház egy kis közösséget alkot, és nyugodt körülmények között élvezhetik azt, hogy távol vannak a városok zajától. Viszont, mivel a kilenc földbe vájt ház igen közel van egymáshoz és a bejáratok szemben vannak egymással, így a szomszédok nem igazán tudják tartani a megfelelő távolságot. Ezt a problémát úgy küszöbölték ki, hogy fákat és növényeket telepítettek a házak elé, így a kis közösség tagjai nem látnak át egymás házába.

-

-

A további képeket itt tekintheti meg.

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit