Földmentő felvonulást szervez a Klíma Klub januárban

Földmentő Akció néven felvonulást szervez a Klíma Klub január 18-án Budapesten.

A zöldszervezet közlése szerint a Lánchídon tartandó egyórás demonstráció célja felhívni a figyelmet a klímaváltozás mindenkit érintő hatásaira, valamint a másnap megrendezendő III. Magyarországi Klímacsúcsra. A felvonuláson politikusok, a gazdasági és a tudományos élet képviselői, közismert személyiségek, sportolók és szimpatizánsok vesznek majd részt.
A 2009-ben alapított Klíma Klub közvetítő szerepet kíván játszani a politikai, a gazdasági és a tudományos élet, valamint a civil szervezetek között az éghajlatváltozás lefékezése, káros hatásainak megelőzése, az ivóvízvédelem, valamint a kihalással fenyegetett állat- és növényfajok védelme érdekében. A klub önálló éghajlatvédelmi akciókat is szervez.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.