Főpolgármesteri Kabinet: támogatás a zöldfelületi programnak

Támogatta a Főkert Zrt. által előterjesztett zöldfelületi programokat hétfői ülésén a Főpolgármesteri Kabinet; a programokra és a fejlesztésekre egymilliárd forintot különített el a Fővárosi Közgyűlés idei költségvetésében – ismertette a kabineten elhangzottakat Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Ennek alapján idén elvégzik a Városligeti körút és a tó közötti park rekonstrukcióját, új, gördeszkás játszóteret alakítanak ki a Városligetben, új játszóeszközöket helyeznek ki a Köztársaság térre és a Vérmezőre, valamint felújítják a Nehru parkot – mondta.    Ugyancsak ebből az összegből rózsakertet alakítanak ki a Szent István parkban, rendezik a margitszigeti Domokos Apácakolostor környezetét, és a csatornaépítés befejezését követően a korábbinál szebb zöldfelületet alakítanak ki a budai felső rakpart Batthyány tér és Erzsébet tér közötti szakaszán.

Létrehoznak egy százmillió forintos keretet is, amelyre – a Fővárosi Környezetvédelmi Alapon keresztül – civil szervezetek  és társasházi lakóközösségek pályázhatnak saját zöldfelületi-fejlesztési elképzeléseikkel. A pályázóknak 25 százalékos önrészt kell biztosítaniuk – mondta.

Ajánlott tartalom

A Tisza forrásvidékén javít a hulladékhelyzeten a két hazai szervezet

Folyótisztítási és hulladékgazdálkodási programot indított a Tiszai PET Kupa és a Diageo alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata - közölték a CALL-Action program szervezői az MTI-vel szerdán.