Forgalomban az egyliteres Volkswagen

A New York-i forgalomban fotózták a Volkswagen egyliteres fogyasztású hibridjét. A németek márkanépszerűsítő útra vitték Amerikába a dízel- és villanymotor párosával hajtott XL1-et.

A Volkswagen célja a figyelemfelkeltés volt, amikor a New York-i utcákra vitte az XL1-et. Aligha a mindössze 250 példányszámra limitált modellt szeretnék népszerűíteni így, sokkal inkább magát a márkát. A VW az Egyesült Államokban leginkább egyhangú szedánjairól ismert, a németek pedig szeretnének változtatni a róluk kialakult képen, és megmutatni, hogy újító, jövőbe mutató megoldásokkal sem állnak rosszul. New York éppen ezért csak az első állomása amerikai útjuknak: az autót elviszik Washington D.C.-be, majd sok más város után a túlpartra is, az újításokra mindig nyitott Kaliforniába, írja a totalcar.hu.

A Genfi Autószalonon bemutatott XL1 egy liter/száz kilométeres fogyasztási értéke miatt volt fontos szereplője az idei év autóipari termésének. Igen ám, de ezt csak csurig töltött akkumulátorokkal, az első száz kilométeren tudja. Az autó ötven kilométert megy elektromos hajtással, a következő ötvenen pedig eléget 0,9 liter gázolajat.

Ajánlott tartalom

Decembertől egy éven át hét helyszínen tesztel hidrogén-üzemanyagcellás buszokat a HUMDA

A budapesti agglomerációban és hat vidéki nagyvárosban próbálhatnak ki az utasok egy Solaris és egy Caetano hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszt a menetrend szerinti forgalomban.