Formatervezés, ötlet és fenntarthatóság

A design bútorok szerelmeseinek ismét hatalmas örömet okozhatott körbesétálni a New York-i design hét keretein belül kiállított darabok között. A legkülönlegesebb lámpáktól kezdve a kis asztali díszekig szinte mindenre született modern és – nem utolsó sorban- zöld változat.

A New York-i Jarvis Centerben május 19. és 22. között került megrendezésre az International Contemporary Furniture Fair kiállítása, ahol a legötletesebb, legpraktikusabb és legújabb zöld bútorokkal és kiegészítőkkel találkozhattak a szerencsés látogatók.  A legérdekesebb tárgyak között ott voltak az Aqua Creations LED izzós lámpái, melyek mind kézzel készültek, és a Japánból érkezett egyedi kartonpapír díszek. Míg a legtöbb kiállító a ház belső tereinek díszítésével volt elfoglalva, a Puck and Blossom egy előre elkészített ZipCabin elnevezésű kisházzal érkezett New York-ba. A bemutatásból nem szabad kihagyni az Art of Board mozgalom, vagyis az első törött és kopott gördeszkák újrahasznosításával készült mozaikszerű építményeket sem. Ha nem lenne elég ennyi, az ICFF Flickr oldalán további érdekességek várják az érdeklődőket…

aqua-creations

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.