Forradalmasítanák a napenergiát

A Michigani Egyetem kutatói a fény újfajta viselkedését fedezték fel, mely alapvetően megváltoztathatja a napelemek technológiáját.

Stephen Rand professzor és tanítványa, William Fischer felfedezték, hogy ha a fény normális intenzitással halad keresztül olyan anyagon, mint például az üveg, mely nem vezeti az elektromosságot, 100 milliószor erősebb mágneses mezőt képes generálni, mint azt eddig gondolták. Ilyen feltételek mellett, az eredményként létrejött mágneses mező ereje egy erős elektromos hatással versenyezhet. A létrejött optikai elem vezetők nélkül eredményezi a töltés-elkülönülést, így az új technológia megvalósításához csak lencsékre van szükség, hogy azok a fényt a megfelelő irányba vezessék. Az új technológia egyszerűbb, és a háztartások számára is költséghatékonyabb lenne.

Ajánlott tartalom

Duna House: jelentős kedvezményekkel lehet számolni piaci zöld hitelnél

Jelentős kedvezményekkel lehet számolni ingatlanvásárlásnál az energiatakarékosságot szem előtt tartó, piaci zöld hitelek igénylésénél - hívta fel a figyelmet a Duna House, pénzügyi közvetítője a Credipass összegzése alapján.