Forradalmasíthatja az energiatermelést egy új fejlesztésű eszköz

Olyan rendszert építettek ki egy franciaországi vállalat tetőjén, amely a szél- és a napenergiát is kihasználja.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A franciaországi székhelyű Segula Technologies, illetve a szintén francia Wind my Roof nevű startup nemrégiben tíz hibrid, szél- és napenergiával működő áramtermelőt telepített egy kereskedelmi épület tetejére – számol be a PV Magazin. Mindegyik rendszer egy 1500 wattos szélturbinával és két 800 wattos napelem-panel rendelkezik, az épületben egy intelligens tárolórendszer fogja támogatni a mikrohálózatot. Az elszálló energiaárak és a zöld átmenetet támogató jogszabályok, programok miatt világszerte egyre több vállalkozás dönt úgy, hogy energiatermelésben akarja hasznosítani épületét, épületeit. A Segula Technologies és a Wind my Roof új projektje is ehhez a trendhez illeszkedik, a szakemberek ezúttal speciális, WindBox egységeket használtak. A vállalatok összesen tíz WindBox hibrid nap-szél áramtermelőt építettek ki a franciaországi Hangest-en-Santerre-ben, egy kereskedelmi komplexum tetején. Az egységek közösen egy mikrohálózatot alakítanak ki, amely egy intelligens tárolórendszert képes ellátni energiával.

Minden egyes WindBox egység képes évente akár 2000 kilowattóra szélenergiát és 800 kilowattóra napenergiát is termelni. A kompakt rendszerek ugyanazt az invertert és akkumulátort használják, ami csökkenti a költségeket. Az eszközök 4 négyzetméteres tetőfelület-igényük és a 2,1-szer 1,6-szer 2 méterűek, robusztusak, akár 180 kilométer per órás sebességű széllel és -15 Celsius-fokos hőmérséklettel szemben is ellenállnak, illetve csendesen működnek.

Az Idec Invest Innovation csoport, Antoine Fuentes „üzleti angyal”, valamint befektetőik, az EIT InnoEnergy és a Vinci Energies a közelmúltban 2 millió eurót (mintegy 758 millió forintot) fektettek a Wind my Roofba. A Wind my Roof nyolc prototípust is telepített egy épület tetejére a normandiai Rouenben, és az év végéig további négy projektet tervez megvalósítani Franciaországban. A cég Belgiumban, Luxemburgban és Németországban is dolgozik WindBoxok telepítésén.

 

 

Kép: Wind my Roof

Ajánlott tartalom

Brüsszeli döntés: kötelezővé tették a napelemek telepítését az épületekre

Az Európai Parlament jelentős lépést tett az energiahatékonyság és a zöld átmenet felé, elfogadva az uniós napenergia-szabványt.