Forradalmi, kocka sörösüveg a Heinekentől

Vannak, akik csak szeretik a sört, és vannak, akik folyamatosan új útját keresik annak, hogyan lehet hatékonyabban a gyárból a szánkba eljuttatni a folyékony kenyeret.

Biztosra vehetjük, hogy a francia ipari tervező Petit Romain az utóbbi kategóriába tartozik. Megunva a hatos csomagolású sörök kényelmetlen kezelését, tervezett a Heineken számára egy kocka alakú üveget. Ez ráadásul nem az első kísérlet arra, hogy radikálisan átalakítsák a sörösüveg alakját. A Heineken alapítója, Alfred Heineken 1963-ban bevezette a tégla alakú wobo-t (world bottle, világüveg). A legelképesztőbb, hogy ezek az üvegek nemcsak tégla alakúak voltak, hanem téglaként is használták őket. Még maga Heineken is építtetett egy házat magának belőle. A kocka alak kétségtelenül előnyösebb lenne szállítási és raktározási szempontból, amivel a gyártók spórolhatnának, ezzel pedig remélhetőleg csökkenthetik a szén-dioxid kibocsátást, és akár még a sör ára is lemehet. A probléma a sokak által legfontosabbnak tartott résszel van: nehezebb lenne belőle inni.

-

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.