Forradalmi, kocka sörösüveg a Heinekentől

Vannak, akik csak szeretik a sört, és vannak, akik folyamatosan új útját keresik annak, hogyan lehet hatékonyabban a gyárból a szánkba eljuttatni a folyékony kenyeret.

Biztosra vehetjük, hogy a francia ipari tervező Petit Romain az utóbbi kategóriába tartozik. Megunva a hatos csomagolású sörök kényelmetlen kezelését, tervezett a Heineken számára egy kocka alakú üveget. Ez ráadásul nem az első kísérlet arra, hogy radikálisan átalakítsák a sörösüveg alakját. A Heineken alapítója, Alfred Heineken 1963-ban bevezette a tégla alakú wobo-t (world bottle, világüveg). A legelképesztőbb, hogy ezek az üvegek nemcsak tégla alakúak voltak, hanem téglaként is használták őket. Még maga Heineken is építtetett egy házat magának belőle. A kocka alak kétségtelenül előnyösebb lenne szállítási és raktározási szempontból, amivel a gyártók spórolhatnának, ezzel pedig remélhetőleg csökkenthetik a szén-dioxid kibocsátást, és akár még a sör ára is lemehet. A probléma a sokak által legfontosabbnak tartott résszel van: nehezebb lenne belőle inni.

-

Ajánlott tartalom

Közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.