Főtáv: a távhőszolgáltatás terjedése csökkentené a károsanyag-kibocsátást

A távhőszolgáltatás terjedése csökkentené a károsanyag-kibocsátást – közölte a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. kommunikációs csoportvezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Herpai Attila azt mondta, ha a belvárosban 45 ezer lakás távhőszolgáltatást venne igénybe, évente 67 ezer tonnával kevesebb széndioxid és nyolcezer tonnával kevesebb egyéb káros anyag kerülne a légkörbe.
A környezetbarát jellege mellett a távhő előnye az is, hogy biztonságos, kényelmes és árban is versenyképes – tette hozzá. A csoportvezető ezek miatt fontosnak tartja a fővárosi hőgyűrű kiépítését, amely a kilenc szigetszerűen működő hőkörzetet köti majd össze. Ennek köszönhetően bárhová szabadon lehet majd vinni az energiát, ami piaci árversenyt és a szmog csökkenését eredményezi – vélekedett. Kitért arra is, a távhőnek régebben negatív megítélése volt, de már egyre többen veszik igénybe. Jövő év végére például 2200 lakóparki lakást fognak szolgáltatásba állítani – mondta.

Ajánlott tartalom

Szenegáli kórháznak épít napelemes rendszert a magyar kormány

A Hungary Helps programban a Betegápoló Irgalmasrend napelemrendszert épít ki a szenegáli Thiesben működő Istenes Szent János Kórházban - közölte a rend szerdán az MTI-vel.